EXCEL WIZARD

Kent of bent u de vakman die in zijn zakboekje notities maakt over te bestellen producten of gepresteerde uren; en diezelfde informatie daarna opnieuw ingeeft in de computer om de projectkost bij te houden; om daarna bijna dezelfde informatie te typen op het factuur? Deze wellicht zeer bedreven vakman heeft niet alleen 2 keer tijd verloren, maar ook 2 kansen op fouten gecreëerd. Deze inefficiëntie knaagt haast onzichtbaar aan het rendement van uw inspanningen. Bovendien krijgt u het gevoel veel te veel met administratie bezig te zijn terwijl u eigenlijk liever gewoon zou doen waar u goed in bent.

MS Excel is een bijzonder krachtig en wellicht het meest verspreide instrument voor bedrijfsanalyse.

Jammer dus dat de quasi onbeperkte mogelijkheden veelal onderbenut blijven. Excel wordt in de praktijk vooral gebruikt voor relatief eenvoudige berekeningen of het beheer van eerder beperkte tabellen. Vaak gebeurt dat ook nog op een passieve manier, waardoor het rekenmodel waardeloos wordt zodra een parameter wijzigt. Bovendien is er meestal geen interactie tussen verschillende bestanden en moet u dezelfde data steeds opnieuw ingegeven.

Excel kan u echter heel wat tijd besparen. Door uw spreadsheets voldoende flexibel en vooral doordacht op te bouwen kan uw model lange tijd meegaan. Nuttige toepassingen zijn onder andere:

  • kost- en verkoopprijsberekeningen
  • offertes
  • facturatie
  • stockbeheer
  • winstbijdrage van individuele producten
  • projectbeheer en projectopvolging
  • personeelsbeheer

Uiteraard is er op de markt een uitgebreide waaier aan softwarepakketten te verkrijgen. Meestal kunnen die echter niet meer dan wat Excel kan. Bovendien zijn het dikwijls 'gesloten dozen' met enkel een gebruikersinterface, waardoor er weinig ruimte is voor interactie of eigen aanpassingen.

 

ACCES?

Hoewel Excel de geknipte toepassing blijft voor heel wat administratieve processen is het soms beter om een toepassing in MS Acces te ontwikkelen. Dit is vooral zo wanneer er voornamelijk data moeten worden bewerkt of aangevuld met nieuwe informatie.

De realiteit is dat Excel vaak wordt omgebouwd tot een database, terwijl Acces net daarvoor bedoeld is. De redenen hiervoor zijn divers, maar de meest aangehaalde motivatie is dat Excel vertrouwder aanvoelt. Bij PD-Consult hebben we meer dan voldoende expertise in huis om uw toepassing in Acces of een ander type databank te ontwikkelen. Deze afweging wordt project per project gemaakt en voorgesteld aan de klanten. Uiteraard heeft de klant/eindgebruiker dus het laatste woord.

WANNEER ...

... u voelt dat de bedrijfsinformatie die u vergaart nuttigere toepassingen heeft dan alleen maar het stofferen van de boekhouding bent u al op goede weg.

... u kostprijsberekeningen voor een offerte steeds van begin af aan moet opbouwen, terwijl een aantal factoren toch steeds terugkomen, dan kan een intelligente Excel-werkmap u heel wat tijd en mogelijke fouten besparen.

... u steeds opnieuw worstelt met de formules in een werkblad, zodat het maken ervan meer tijd in beslag neemt dan u uiteindelijk bespaart. Dan erkent u het nut van Excel, zonder het echter ten volle te kunnen verzilveren.

Wat kan ik voor u betekenen?

Business Intelligence

Uw bedrijfsprocessen ondersteunen of optimaliseren met  Excel en Visual Basic. Bestaande informatie inzichtelijk en strategisch maken.

Interesse in een gratis optimilasiatiescan ter kennismaking?

Excel 'Helpdesk'

Een eenvoudige en goedkope formule om uw dagdagelijkse Excelproblemen opgelost te zien.

Nieuwsgierig naar de voordelen van de Excel 'Helpdesk'?

Opleiding

Vanaf nu biedt PD-Consult opleidingen aan in samenwerking met Intermotion Software & Training.

Voor info over opleidingen.

 

 

Producten