BUSINESS INTELLIGENCE

De kunst om organisaties te adviseren en ondersteunen zonder kost wat kost hun eigenheid te willen veranderen. Dat begrijp ik onder Business Intelligence en Business Consulting. Tabula rasa lijkt misschien wel de meest comfortabele uitgangspositie, je mist dan wel de organisch gegroeide kennis en expertise die al in de organisatie zit. En net daarin schuilen vaak de kiemen van mooie innovatieve projecten.

Werken aan vooruitgang, aan efficiëntie en optimalisatie; zodat je klant voorsprong kan nemen. Dat is de uitdaging waar de business consultant voor staat. De ambitie van de organisaties waar PD-Consult voor werkt is het kompas voor onze aanpak.

When you wish to achieve results that have not been achieved before, it is an unwise fancy to think that they can be achieved by using methods that have been used before.
— Francis Bacon

De kracht van een goede business consultant komt niet alleen tot uiting in zijn kennis, expertise of strategische visie. Een professioneel netwerk is minstens even belangrijk. Daardoor kan PD-Consult terugvallen op complementaire expertise. Een absolute noodzaak omdat 'cases' zich slechts zelden beperken tot één vakgebied. 

In onze aanpak staat begrijpen centraal. Je kan je klant niet ondersteunen als je de processen niet begrijpt. Daarom besteden we veel aandacht aan analyse. Op die manier kunnen we starten met een goed beeld van de situatie zoals ze is. Dat stelt ons ook in staat om klanten actief bij te staan in het bepalen van de finaliteit van een project. We laten ons hier echter niet op vastpinnen. Wanneer tijdens de ontwikkeling van project opportuniteiten opduiken, vaak het gevolg van voortschrijdend inzicht, zullen we die desgevallende integreren. Alleen op die manier kan je een eindproduct afleveren waarmee de eindgebruiker werkelijk ondersteund wordt.

PRODUCTEN

Bepaalde situaties komen vaak terug in verschillende organisaties. Voor zulke 'cases' ontwikkelden we generieke producten. Dit heeft belangrijke voordelen:

  1. makkelijk aanpasbaar aan elke omgeving
  2. korte doorlooptijd
  3. goedkoper dan een volledig project