Slim luxeprobleem met SmartGames aanpakken

"BEDANKT IEDEREEN DIE BIJGEDRAGEN HEEFT AAN HET SUCCES VAN MIJN ACTIE! OP DIT MOMENT HEB IK AL 3750 EURO OPGEHAALD."

Dankzij het nieuwe concept van Studio Brussel kregen we dit jaar de kans om ook de minder bekende goede doelen te steunen. Een kans die ik niet mocht laten liggen.

Voor veel mensen lijkt hoogbegaafdheid een luxeprobleem: "Als je zo slim bent, kom je er vanzelf wel!". Niets is minder waar.

  • De helft van de hoogbegaafde kinderen maakt het middelbaar onderwijs niet af.
  • De meeste van de hoogbegaafde kinderen (en volwassenen) komen terecht in jobs die maar een fractie van hun kunnen benutten
  • Hoogbegaafde kinderen zijn niet de mini-Einsteins die iedereen omver blazen met hun kennis en inzichten

Om hoogbegaafde kinderen te laten openbloeien is er in de eerste plaats (h)erkenning nodig. En (h)erkenning komt er pas als:

  • de maatschappij het 'probleem' hoogbegaafdheid (h)erkent
  • de kinderen geïdentificeerd worden

Het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek (CBO) en vzw Exentra werken elke dag opnieuw aan de erkenning en herkenning. Op die manier kan het potentieel van de kinderen die nu uit de boot vallen later wel benut worden. En daar worden we wellicht allemaal beter van.

Met een bezoek aan hun website kom je alvast te weten wat hoogbegaafdheid betekent, maar ook wat het vooral niet is. 

 

Smart. Het bedrijf achter Smart Games en SmartMax ondersteunt onze actie en stelt een aantal spellen van IQ Splash beschikbaar die ik hier te koop aanbieden. De opbrengst gaat integraal naar vzw Exentra.

bpost ondersteunt op zijn beurt deze actie door de kosten van de verpakking en verzending op zich te nemen. Ik krijg van bpost voldoende "bpack 24h mini" pakketten om al de bestelde spellen kosteloos te versturen. Een zeer gewaardeerde bijdrage. Hierdoor verhoogt het netto bedrag dat ik kan overmaken aan vzw Exentra.

 

Hoe kan je Exentra helpen?

Music for Life 2013 is dan wel achter de rug. Ik heb nog enkele IQ Splash spellen te koop. 

Je kan het spel IQ Splash bestellen door overschrijving van 15 euro op rekeningnummer BE79 0635 5313 2633 tav Music for Life-Exentra met vermelding van "IQ Splash". Vermeld ook zeer duidelijk het afleveradres in de mededeling, anders geraakt IQ Splash nooit tot bij jou.

(Gelieve ook een actief e-mailadres mee te geven. Dan kunnen we je op de hoogte houden van de status van je bestelling)  

Bedrag : "x" maal 15 euro
Music for Life-Exentra 
rekeningnummer BE79 0635 5313 2633
mededeling: "aantal IQ Splash" en afleveradres (verplicht); mailadres voor opvolging

Indien gewenst krijgt u (vanaf 5 spellen) een debetnota voor uw boekhouding. Stuur in dat geval een mail naar peter.druyts@skynet.be met de referentie van uw betaling en de facturatiegegevens.

Het leuke aan de Smart Games spellen is dat ze voor zowat iedereen geschikt zijn. Niet alleen je kinderen beleven er plezier aan; je zal er zelf snel genoeg aan verslingerd zijn. Bovendien zijn ze erg gelaagd ontworpen. IQ Splash bvb heeft 5 moeilijkheidsniveau's wat betekent dat iedereen er zich het hoofd over kan breken. Ook je hoogbegaafde spruit die de meeste spelletjes op leeftijd maar niets vindt.

Heb je verder nog vragen of opmerkingen over deze actie? Aarzel niet en stuur me een mail: peter.druyts@skynet.be 

Logo musicforlife.png